I letos jsme generálním partnerem Světového poháru v parkurovém skákání

20. 6. 2024

Již pojedenácté bude Equine Sport Center Olomouc hostit mezinárodní skokové závody zařazené do světového poháru. Stejně jako vloni jsme generálním partnerem čtyř dnů plných špičkového parkuru. Závody Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc se konají od 20. do 23. června a nabídnou jednadvacet soutěží, možnost kvalifikace na olympijské hry v Paříži a mnoho dalších atraktivních momentů.

Světový pohár patří mezi nejprestižnější události pořádané Mezinárodní jezdeckou federací (FEI). Seznam účastníků letošního Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc zahrnuje 330 koní a 200 jezdců z 15 zemí. Zájem jezdců o závody byl tak velký, že organizátoři akce museli některé zájemce z kapacitních důvodů odmítnout.

Jsme hrdí, že můžeme podpořit tak prestižní sportovní událost, která přivádí do Olomouce elitu světového parkuru a nabízí návštěvníkům Equine Sport Center příležitost sledovat nejlepší české i zahraniční jezdce. V Bance CREDITAS považujeme aktivní podporu sportovních aktivit za nedílnou součást naší společenské odpovědnosti,“ říká předseda našeho představenstva Vladimír Hořejší a dodává: „Tato podpora je pro nás o to významnější, že se týká Olomouce, kde jsme CREDITAS úspěšně rozvíjeli, transformovali v banku a následně zažili období rychlého růstu.“

V rámci čtyřdenního mítinku proběhne 21 soutěží. Mezi účastníky bude i obhájkyně loňského vítězství v Grand Prix Sára Vingrálková a trojnásobný vítěz z předcházejících let Aleš Opatrný.

Velký zájem o světový pohár není jen ze strany jezdců. Tribuny Equine Sport Center se každoročně naplní diváky, kteří bedlivě sledují jednotlivé závody. Je to také skvělý tip, jak strávit víkend s dětmi. Díky Bance CREDITAS budeme moci nabídnout účastníkům a divákům další nezapomenutelný sportovní zážitek v komfortním prostředí našeho areálu,“ uvedla prezidentka závodů Barbora Hubáčková.

Závody Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc se uskuteční pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka a primátora statutárního města Olomouce Miroslava Žbánka. Podrobnosti o programu najdete na www.csiolomouc.cz.